Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

η πικρία είναι πραγματική

Σεβασμό και σκληρή αγάπη για την Ελλάδα προτείνει ο πολύ γνωστός για την ενασχόληση του με μας καθηγητής της ιστορίας στο Columbia, Mark Mazower σε άρθρο του στους Financial Times, περίληψη του οποίου δημοσιεύεται στα σημερινά ΝΕΑ. Η περίληψη παραλείπει ενδιαφέροντα κατά τη γνώμη μου σημεία του άρθρου που μέσα σε λίγες παραγράφους συνοψίζει την ιστορία της εξάρτησης και τις παθογένειες αυτής της χώρας. Ένα παράδειγμα είναι η αναφορά του Mazower στον ξεχασμένο από όλους(;) όρο της συμφωνίας που οδήγησε στην καταβολή εκείνων των ελάχιστων πολεμικών επανορθώσεων που δόθηκαν πριν από 50 χρόνια από την τότε Δυτική Γερμανία. Ο όρος αφορούσε στην άρση της δίωξης εγκληματιών πολέμου από την ελληνική δικαιοσύνη!

Και συμπληρώνει για το ίδιο θέμα (των πολεμικών επανορθώσεων): Η πικρία είναι πραγματική, ακόμη κι αν το επιχείρημα ή η χρονική στιγμή που τίθεται δεν είναι πειστικά.

Αποφάσισα να μην βάλω φωτογραφία σ' αυτή την ανάρτηση γιατί δεν βρήκα καμία που να είναι ανώδυνη. Ας μη ρίξουμε άλλο νερό στο μύλο γιατί πράγματι η πικρία είναι ζωντανή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε ένα σχόλιο:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Powered By Blogger