Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

τώρα σωθήκαμε...

Πολύ φοβάμαι ότι τελικά θα μας “σώσουν” από τη χρεωκοπία! Πρώτα οι Γερμανοί που ανησυχούν, μετά οι Αμερικάνοι, ο Σαρκοζύ, ο Μπερλουσκόνι, ο Βγενόπουλος και πάει λέγοντας.

Από την πανστρατιά που κήρυξε ο ΓΑΠ δεν θα μπορούσε να λείπει ο ΣΥΝ.


Η ΚΠΕ του Συνασπισμού κατάφερε στην τελευταία της συνεδρίαση να εστιάσει στα αίτια της κρίσης και να προτείνει διέξοδο: Κανένα στέλεχος του Συνασπισμού δεν θα μπορεί να εμφανίζεται στα ΜΜΕ περισσότερο από 4 φορές το μήνα! Εκείνος που παραβιάζει τον κανόνα θα παραδίδεται στην περιφρόνηση του λαού με δημόσια ανακοίνωση του κόμματος.




Είναι μια ιστορική απόφαση ευθύνης στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα, που εστιάζει στο βασικό πεδίο δράσης της αντισυστημικής αριστεράς: τα κανάλια! (που ως γνωστόν είναι εκτός και υπεράνω του συστήματος)


Εύγε! Κάλιο αργά παρά ποτέ!


Αγαλίαση στις αντισυστημικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ που πιστεύουν ότι άρθηκε και το τελευταίο εμπόδιο για τη ριζοσπαστικοποίηση των μαζών και την συμμετοχή στο συνεχώς διογκούμενο λαϊκό κίνημα.


Προβληματισμένη φέρεται να είναι η ηγεσία του ΚΚΕ. Ανώνυμη πηγή δήλωσε χαρακτηριστικά: “Είναι αδίστακτοι αντιγραφείς, αυτοί είναι ικανοί να αποκαταστήσουν το Ζαχαριάδη πριν από μας”.


Έγκυροι αναλυτές ωστόσο πιστεύουν αντιθέτως ότι αυτά τα μέτρα συνέβαλαν αποφασιστικά στο να αλλάξει άποψη η Μέρκελ και αναμένεται να συμβάλλουν επίσης στην αποκλιμάκωση των spread για τον απλούστατο λόγο ότι δεν θα ακούγεται τόσο έντονα πια ο ανατρεπτικός λόγος του ΣΥΝ.


Ικανοποίηση δήλωσε και ο κ. Πεταλωτής

Εγώ ωστόσο έχω δύο ενστάσεις για το Συνασπισμό:

α) Μήπως η δημόσια διαπόμπευση είναι λίγο βαριά; Δεν θα ήταν καλύτερο να ξεκινάγαμε με την ποινή της προειδοποίησης δημόσιας διαπόμπευσης;

β) Γιατί ημίμετρα; Γιατί όχι κατευθείαν Δημοκρατικός Συγκεντρωτισμός;




Y.Γ.1 Ο Βασίλης Καρδάσης αναφέρεται στην Ελευθεροτυπία στην "Εκτός σκηνής Αριστερά" μνημονεύοντας τον Τάσο Λειβαδίτη: 


"Τυχαία γεγονότα, λόγια ασήμαντα, πρόχειρες αποφάσεις το πρωί
μηδαμινοί ισολογισμοί το βράδυ, κάτι όνειρα, κάποιες πράξεις
- και τέλειωσε η ζωή"


Υ.Γ.2 Ο ΚωΚ συμμετέχει άραγε στην πανστρατιά;

10 σχόλια:

  1. Να γελάσεις ή να κλάψεις ή να τα πάρεις στο κρανίο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγώ είμαι υπέρ της τελευταίας λύσης φίλε Αντώνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εαν διαβαζατε σωστα θα βλεπατε πως κατι τετοιο δεν αποφαστιστηκε στην τελευταια ΚΠΕ αλλα ψηφιστηκε να δημοσιευθει στην Αυγη ωστε να συζητηθει στο συνεδριο που θα γινει τον Ιουνιο. Η αποφαση της ΚΠΕ που υπερψηφιστηκε ειναι εδω http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=18787. Δε λεω καλο το χιουμορ αλλα οταν ανταποκρινεται στη πραγματικοτητα. Ας εισαστε περισσοτερο προσεκτικοι την επομενη φορα.
    Χρηστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Χρήστο, το διάβασα πάρα πολύ καλά και ανεξαρτήτως του πότε και αν θα αποφασιστει, εν μέσω ίσως της μεγαλύτερης κρίσης της μεταπολεμικής Ελλάδας, με αυτά ασχολούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η αποφαση ομως της ΚΠΕ μιλα για προτασεις για την εξοδο απο τη κριση. Αρα δεν ασχολουνται με αυτα οπως εννοεις και οπως εννοει το ποστ. Δε συζητηθηκαν αυτα στη ΚΠΕ. Ειναι λαθεμενη εικονα αυτη που δινεται. Οποτε καλο ειναι να ξαναριξετε μια ματια στην αποφαση της ΚΠΕ.
    Χρηστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Χρήστο, μάλλον εσύ δεν διάβασες καλά την ανάρτηση! κοίταξε τον σύνδεσμο που υπάρχει πρώτος πρώτος στο κείμενο. Είναι το δημοσίευμα της Αυγης "Έκθεση δράσης της ΚΠΕ και προτεινόμενες ρυθμίσεις για τη λειτουργία του κόμματος" στον οποίο αναφέρομαι και όχι μόνο αφού όλος ο τύπος έχει αναφορές σχετικά με τον προτεινόμενο περιορισμό εμφανίσεων στα ΜΜΕ περιλαμβάνοντας μάλιστα και αντιδράσεις της ανανεωτικής πτέρυγας.

    Επίτρεψε μου λοιπόν να πιστεύω ότι πρωτίστως με τα εσωκομματικά ασχολούνται(αυτό λέει η ανάρτηση) και όχι με τα κρίσιμα.

    Γνωρίζεις ασφαλώς ότι δεν το λέω μόνο εγώ. Και αν το λέω είναι επειδή θα ήθελα τα πράγματα να είναι διαφορετικά. Αν εσένα σε καλύπτει η δράση και η εικόνα του ΣΥΝ σε αυτές τις κρίσιμες περιστάσεις, το σέβομαι αλλά δεν μπορώ να συμφωνήσω.

    Αντιλαμβάνομαι ότι έχεις επίσης διαφορετική άποψη και ότι θεωρείς το άλλο κείμενο, εκείνο στο οποίο αναφέρεσαι εσύ, ως πρόταση διεξόδου από την κρίση. Ακόμα κι αν συμφωνούσα σε όλα θα σου έλεγα ότι ήρθε ανεπίτρεπτα αργά και μέτα από ένα ορυμαγδό αντιφατικών δηλώσεων και στάσεων των στελεχών του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να έχει ντε φάκτο ακυρωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Η ΚΠΕ του Συνασπισμού κατάφερε στην τελευταία της συνεδρίαση να εστιάσει στα αίτια της κρίσης και να προτείνει διέξοδο" Ετσι αρχιζει το ποστ και εκει ειναι η διαφωνια μου. Στη ΚΠΕ δε συζητηθηκαν και δε ψηφιστηκαν αυτα τα πραγματα. Ειναι προταση για συζητηση μεταξυ αλλων στις προσυνεδριακες συνελευσεις. Δε θα διαφωνησω οτι υπαρχει εσωκομματικη μουρμουρα και προβληματα. Το οτι το λεει και ο υπολοιπος τυπος δε μου λεει κατι μιας και δε περιμενω τιποτα διαφορετικο απο αυτο το "τυπο" που υπαρχει στην Ελλαδα. Εχω διαφορετικη αποψη για το χρονικο διαστημα που ηρθαν οι προτασεις. Λεγονται απο τη προεκλογικη περιοδο των ευρωεκλογων. Και αν θελεις μπορω να σου στειλω σχετικες ανακοινωσεις. Δε θα διαφωνησω επισης στις πολλαπλες εκφωνησεις που υπαρχουν απο πλευρας ΣΥΡΙΖΑ. Ομως αυτη τη στιγμη αυτο που προεχει ειναι οι αντιστασεις που πρεπει να οργανωθουν και να στηριξουν την αντιδραση στα μετρα που ερχονται. Επιμενω πως η αναφορα ηταν αστοχη. Για τα μετρα επισης μπορει να γινει κουβεντα και να δουμε που υπαρχει, αν υπαρχει, προβλημα.
    Χρηστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρήστο διάβασε το πρώτα και μετά διαφώνησε όσο θες!!!

    Λες: "Στη ΚΠΕ δε συζητηθηκαν και δε ψηφιστηκαν αυτα τα πραγματα."

    Διάβασε στην Αυγή:http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=539215

    "Το κείμενο που ακολουθεί εγκρίθηκε από την πλειοψηφία της Π.Γ. Η ΚΠΕ με ψηφοφορία ενέκρινε να δοθεί το κείμενο στη δημοσιότητα μέσω της “Αυγής”. Με αυτή την έννοια, η απόφαση της πλειοψηφίας της Π.Γ. γίνεται γνωστή σε όλο το κόμμα, η δράση της ΚΠΕ θα κριθεί και οι προτεινόμενες ρυθμίσεις θα αποφασιστούν στο Συνέδριο."

    Νομίζω ότι είναι καθαρό ότι και συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν και καμία σύνθεση απόψεων δεν έγινε.

    Ψηφίστηκε το κείμενο. Και δεν έχω και καμία αυταπάτη για το τι θα αποφασιστεί στο συνέδριο. Τώρα αν πιστεύεις ότι το κείμενο γράφτηκε από μόνο του και κανείς δεν ασχολήθηκε με αυτό (ούτε διαφώνησε) και το κείμενο ψηφίστηκε σιωπηλά, τι να πω!

    Εγώ δεν το λέω μουρμούρα αυτό που υπάρχει στο συνασπισμό.

    Μου λες επίσης ότι τώρα πρέπει να παραμερίσουμε τις διαφωνίες μας και να στηρίξουμε την αντίδραση στα μέτρα και άρα θα πρέπει να μη μιλάμε.

    Επιμένεις και χαίρομαι που επιμένεις. Δεν είναι πρόθεση μου να σε πείσω, αλλά

    Συγγνώμη που διαφωνώ, εγώ δεν ήμουν ποτέ οπαδός της σιωπής, ανεξαρτήτως περιστάσεων. Αλλιώς θα πήγαινα στο ΚΚΕ.

    Σε ευχαριστώ για τα σχόλια σου και ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Διαφωνουμε, συμφωνουμε αλλα δε καταλαβαινομαστε. Το κειμενο των ρυθμισεων, γιατι γι'αυτο μιλαω, εγκριθηκε κατα πλειοψηφια στην πολιτικη γραμματεια και πηγε στη συνεδριαση της ΚΠΕ προς συζητηση και ψηφιση ή οχι. Στη συνεδριαση της ΚΠΕ αποφασιστηκε μετα απο ψηφοφορια να μη συζητηθει και να δημοσιευθει στην ΑΥΓΗ ωστε να το διαβασουν τα μελη και να γινει κουβεντα στο Συνεδριο. Αρα ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ στην ΚΠΕ. Το ΜΟΝΟ κειμενο που ψηφιστηκε και συζητηθηκε στην ΚΠΕ ειναι αυτο που δημοσιευθηκε στο σαιτ του ΣΥΝ. Αρα κανεις ΛΑΘΟΣ. Δεν ειναι ζητημα να πεισει καποιος καποιον. Αυτη ειναι η πραγματικοτητα και δεν υπαρχουν αλλες εκδοχες. Δε ζητω να σιωπησεις ή να μη διαφωνησεις αλλα τουλαχιστον να μιλαμε επι πραγματικων δεδομενων. Στη σημερινη κριση λοιπον η ΚΠΕ εδωσε την απαντηση της, κακη, καλη το συζηταμε αν θες, αλλα εδωσε την απαντηση της. Και δε μιλουσε για ρυθμισεις και το ποιος θα βγαινει στη τιβι και ποσο. Με λιγα λογια ξαναλεω πως το ποστ ειναι αστοχο ως προς την κριτικη. Κλεινοντας να πω πως και οι εμφανισεις στα ΜΜΕ ειναι ενα προβλημα και μαλιστα μεγαλο, μιας και οι τηλεσταρ της Α.Π. και του Α.Ρ. μονοπωλουν την εκπροσωπηση του κομματος λεγοντας πολλες φορες δικες τους εκδοχες περα απο την επισημη γραμμη που εχει αποφασιστει.
    Χρηστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επιτέλους μπήκες στην ουσία. Γιατί δεν το λες από την αρχή ότι συμφωνείς με την ενδεχόμενη ρύθμιση;

    Αυτό είναι στην ουσία και το πρόβλημα σου με την ανάρτηση, γιατί δεν νομίζω να περιμένεις ότι μπορούμε να πείσουμε κανέναν ότι ο Συνασπισμός δεν ασχολείται κυρίως με τα εσωκομματικά του και δεν φταίει ο "αστικός τύπος" γι' αυτό.

    Είναι άστοχη η ανάρτηση; Δεν υπάρχει λοιπόν εσωστρέφεια στον συνασπισμό!

    Επαναλαμβάνω, σε αυτό αναφέρεται η ανάρτηση!

    Δεν αναφέρθηκα καθόλου στην απόφαση της ΚΠΕ αλλά στην πρόταση που ψηφίστηκε για τον απολογισμό δράσης και τις ρυθμίσεις... Εσύ επιμένεις ότι θα έπρεπε να ασχοληθώ με την απόφαση και μόνο...δικαίωμα σου αλλά εγώ δεν το βλέπω έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε ένα σχόλιο:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Powered By Blogger