Τρίτη 6 Απριλίου 2010

εξαρθρωτικές αλλαγές για να μη γίνουμε βάρος...

Μαύρο Πάσχα πρέπει να πέρασε ο πρωθυπουργός και τα βασικά στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Ενώ εμείς αμέριμνοι σουβλίζαμε το κοκορέτσι πιστεύοντας αφελώς ότι τα χειρότερα πέρασαν, εκείνοι σήκωναν το σταυρό του μαρτυρίου στο Γολγοθά των αγορών. Ευτυχώς κοντά τους βρίσκονταν άνθρωποι όπως ο κ. Καρατζαφέρης, ο κ. Σαμαράς, ο κ. Προβόπουλος, τα ιδιωτικά κανάλια, ο κ. Παπαδήμος της ΕΚΤ, σύσσωμο το ΔΝΤ, και πολλοί φιλέλληνες αναλυτές ξένων, ανεξάρτητων και μη διαπλεκόμενων (οφείλω να το τονίσω) εντύπων όπως οι Financial Times και η Wall Street Journal. Από κοντά και η αρχαία, εγκυρότατη και πάντα σταθερή στις απόψεις της, ελληνική εφημερίδα «Το Βήμα», που γράφει τον τελευταίο καιρό σελίδες αντάξιες της ιστορίας του συγκροτήματος (άμα έχεις τέτοιους φίλους...). Και αν ξέχασα κανένα ας με συγχωρήσει, είναι τόσο πολλοί αυτοί που μας νοιάζονται!

Α ναι, πρέπει κανείς να εξάρει επίσης την υπεύθυνη στάση της αριστεράς που, σχεδόν στο σύνολο της, φροντίζει να μην προτείνει καμία διέξοδο ή διεξόδους τόσο δημοφιλείς στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού ώστε οι όποιες αντιδράσεις να είναι σε πλαίσια ανεκτά. Η κυβέρνηση το εκτιμά και ανταποδίδει!

Λέγαμε λοιπόν ότι υπάρχει πρόβλημα, όπως εκτιμούν οι ειδικοί. Τα χειρότερα δεν πέρασαν! Δεν καταφέραμε να πείσουμε τις «αγορές» ότι θα συμμορφωθούμε και θα εφαρμόσουμε τα σκληρότερα μέτρα που έχει πάρει ποτέ ελληνική κυβέρνηση μετά τη μεταπολίτευση και πάντως τα σκληρότερα στην ευρωζώνη.

Και πώς να πείσουμε, αφού μεταξύ μας ούτε κι εμείς δεν το πιστεύουμε! Δεν πιστεύει κανείς ότι αυτά τα μέτρα θα λύσουν το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας αλλά όλες οι άλλες λύσεις μας φαίνονται πολύ βαριές.

Και τώρα βέβαια ανακαλύπτουν και οι αναλυτές (τους είχε διαφύγει) ότι αυτά τα μέτρα θα φέρουν πολύ μεγάλη ύφεση σε ένα πλαίσιο που θα μειώνει συνεχώς την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων χωρίς ταυτόχρονη αποκλιμάκωση των επιτοκίων δανεισμού. Το αποτέλεσμα θα είναι η πτώχευση λένε, αν όχι εφέτος, του χρόνου. Όλα αυτά δεδομένης της άρνησης ουσιαστικά της Γερμανίας να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα στη σύνοδο της 25ης Μαρτίου. Η μόνη άλλη λύση θα ήταν η έξοδος από το ευρώ (χαρά που θα κάνει η Γερμανία) και η υποτίμηση της νέας δραχμής.

Μα θα πει κανείς: Άλλες λύσεις δεν υπάρχουν; Και βέβαια, Ο κ. Προβόπουλος προτείνει, επιτάχυνση των εξαρθρωτικών αλλαγών και «αναπτυξιακά» μέτρα όπως: απελευθέρωση σοκ της αγοράς! Ένα έχω μόνο να του ψέξω: αυτός ο άνθρωπος είναι λίγο αργός και αναποφάσιστος. Άργησε να ενημερώσει για το ύψος του ελλείμματος, άργησε να προτείνει μέτρα λιτότητας, τώρα θέλει άλλα.. Πέστα όλα άνθρωπε μου από την αρχή στον ΓΑΠ, έχει κατανόηση ο άνθρωπος, μην τον αφήνεις χαμένο στον στοχασμό του. Παρασύρεται λόγω jet lag παρακολουθώντας τον αδερφό του να κάνει τούμπες για την Ελλάδα! Τι καλά παιδιά! Έχουν θέσει το επώνυμο τους στην υπηρεσία της χώρας (αχάριστοι!).

Από την άλλη η κυβέρνηση ήδη προετοιμάζει από καιρό (όπως αποκάλυψε κατ' αποκλειστικότητα το Βήμα από τις αρχές Μαρτίου, αλλά τα άλλα ΜΜΕ ήταν κακόπιστα απέναντι του  (ζηλεύουν!))  την μείωση των δαπανών του δημοσίου μέσω των απολύσεων μερικών εκατοντάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Ο κ. Πάγκαλος έχει βρει και τρόπο να ξεπεράσει τα όποια συνταγματικά κωλύματα και η κυβέρνηση έχει και την αρωγή του Βήματος στο συγκεκριμένο θέμα (αμ πως!).
Υπάρχουν βέβαια και οι απαίδευτοι στην διαλεκτική των αντιφάσεων που θα πουν ότι ένα τέτοιο μέτρο θα οδηγήσει σε περαιτέρω εμβάθυνση της ύφεσης. Ένα έχω να τους πω: δείξτε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, τον πολιτικό κόσμο και τους τεχνοκράτες. Αυτοί δεν μας έφεραν ως εδώ; Έ αυτοί θα μας πάνε και παραπέρα! (Μην βωμολοχείτε)

Εγώ συμφωνώ απολύτως με το μέτρο και προτείνω δημιουργικά να αρχίσουμε από τους παπάδες. Τι; Δεν εννοεί αυτούς η κυβέρνηση; Αλλά εννοεί κάτι κακομοίρηδες που μετατράπηκαν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου μετά από χρόνια κοροϊδίας ταυτόχρονα από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ; Δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό για τον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς! Βεβαίως επείσθην τόσο από τον προοδευτικό δημοσιογράφο κ. Στ. Θεοδωράκη όσο και από τον επαναστάτη κομμουνιστή κ. Τσίπρα ότι ο σημερινός αρχιεπίσκοπος είναι πεφωτισμένος, αλλά ρε παιδιά μας έρχεται ακριβά. Ας πάρουμε έναν αφώτιστο δε πειράζει!
Μόνοι και απομονωμένοι κάτι αγράμματοι και ημιμαθείς επιμένουν να πιστεύουν πως δεν είναι στραβός ο γιαλός και πως όσο η παιδεία, η γνώση, η υγιής επιχειρηματικότητα, η διαφάνεια, η αξιοκρατία και η απόδοση δικαιοσύνης θα βρίσκονται υπό διωγμό από νόμους, εγκυκλίους και όργανα, η χώρα αυτή δεν έχει μέλλον γιατί η ηθική πτώχευση είναι χειρότερη από την οικονομική.

Γι’ αυτούς έχω να προτείνω και άλλα δημιουργικά μέτρα που έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία στο παρελθόν. Ας πούμε εκεί στα ταξίδια του ο πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να εξασφαλίσει θέσεις στο εξωτερικό για ημι-ειδικευμένο εργατικό δυναμικό ώστε ταυτόχρονα και να μειωθεί η ανεργία και να αυξηθεί το μεταναστευτικό συνάλλαγμα; Δεν βλέπω άλλη λύση.

Άχθος αρούρης, Δεν αντέχει άλλο το βάρος μας αυτή η χώρα!

Και ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα!

Υ.Γ. Εκείνος ο παρεξηγημένος και αδικημένος άνθρωπος ο πρώην πρωθυπουργός αναγκάστηκε να ξενιτευτεί το Πάσχα στην Τοσκάνη. Μη φοβάσαι Κώστα, κάποια μέρα θα αναγνωριστεί το έργο σου!

4 σχόλια:

  1. …..Για τα κλεμμένα…., δε λες κουβέντα…., Παλιατσουριέντα….!

    ( Τίιιιι…!; ‘’«Περσινά….. ξινά….. σταφύλια»’’…., τα κλεμμένα…., για τους κλεμμένους….,
    φετινά….. γλυκά….. σύκα…., τα κλεμμένα…., για τους Κλέφτες….,
    ωρέ….. ‘’«σεμνοτάπεινοι»’’ ‘’σταφυλόσυκοι’’…., κωδικικώςςςςς…., ‘’θεο’’σάτανοι : ‘’+’’-….,
    ήτοι, πιότερο «υπό την συκήν» και πλείστα λιγότερο, κι ως μάσκα, «υπό την άμπελον»…!; )

    …..Για τα κλεμμένα….,
    δε λες κουβέντα….,
    ----- άντε…., ‘μολόγα….! -----
    οι Κλέφτες ‘’έξω’’…..
    και τα λαούλια
    αγκομαχάνε
    στη φορολόγα….,
    ω Εξουσία
    Παλιατσουριέντα
    και του Κεφάλαιου,
    εσύ, ‘’νευρόσπαστο’’
    και ‘’Δούρεια αλόγα’’….!

    Απ’ τα ‘’μπαλκόνια’’….,
    εσύ…., σαν έταζες….,
    πές μας…., πού κοίταζες….,
    τίνος ‘’κιτάπια’’….,
    και, τώρα, ‘’κάνεις
    την ψόφια πάπια’’….,
    με Κορυφαίο
    τον Καββαλ ρέ ου….,
    που ‘’μας το παίζει’’
    ‘’τέτοια’’ ‘’Μοιραίου’’…..
    κι όλο ‘’στα σάπια’’…!;

    Μην, τάχα, κοίταζες,
    ‘κει, στου ‘’Γιουβάρλακα’’
    το ‘’Αλχημείο’’…..
    ----- Κώτσου ‘’χαμένου’’
    Καββάλ θρεμμένου….! -----
    ή στης Ε.Ο.Κ –σας
    τ’ άθλιο πουγκί…!;
    Βογκούν λαοί –της….,
    μα σεις μουγγοί….,
    και οι τρακόσοι
    μες στη Βουλή….,
    που όλα στημένα….,
    προκάτ φτιαχνόμενα….,
    για κάθε ‘’φέσι’’ –σας
    και ενδεχόμενα….!

    Κι όμως…., –σας δείχνουνε
    φουλ ανοχή….,
    λες, που αισθάνονται,
    να, ενοχή….,
    και, που –σας ψήφισαν….,
    κι ας τους ‘’ξεσχίσατε’’
    ζωή, ψυχή,…..
    και, ιδού, ‘’ξοφλούνε’’
    τα που τους κλέψατε….,
    ουαί κι αλί….!

    …..Άσε, λοιπόν, πια,
    «Θα» και ‘’μπλα – μπλα’’….,
    τζούφια Θαθάθω
    και ‘’«σεμνοτάπεινη»’’
    σοσιάλ Μπλαμπλάκω….,…..
    άσε τον Μέλλοντα….,
    πιάσε Ενεστώτα….,
    λαού ναρκώτρα
    και αποβλάκω….,…..
    γαμώ τα δόλια –σας
    τα Καθεστώτα….!

    Μα…., ‘’πάν’ απ’ όλους’’ –σας….,
    συ…., Φαφλατά….,
    ‘’φακέλους’’ άνοιξε….,
    που ‘’γράφουν’’ Κλέφτες….,…..
    άντε και άρχισε
    τις ‘’προγραφές’’….,
    ----- μη ‘’μια απ’ τα ίδια’’….! -----
    αν θες να λέγεσαι
    άντρας με αρχίδια….,
    ρε Σπουδαρχίδη….,
    κι όχι….. ----- ως άλλοι….,
    οι ‘’τέτοιοι’’ Ψεύτες’’….. -----
    σκέτο αρχίδι….,
    πλην κι αν ‘’γουστάρεις’’,
    άξιο –σου, πνίξιμο….,
    με μια….. μπαντάνα….,
    ----- κανό ‘’σου μάρανε’’….,
    σε…., που δεν ξέρεις
    ούτε ποδήλατο….,
    ‘’πιάσ’ ‘το’’ και….. ‘’Κ. Ι. Σ’’α ‘το….!-----
    λαού Μαντάμα….!.....

    …..Έξω από την Ελλάδα…., ωρέ ‘’νοικιασμένα’’ ανδρείκελα
    της χξς΄ Καββάλ «Διεθνούς Συνωμοσίας»….:

    Αλέξανδρος Ζήβας,
    URL : www.alexandros-zivas.gr
    ….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετσι είναι !
    Ο ασθενής είναι βαριά αρρωστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πέστα Δημητρίου, όσο τα λέμε και τα λέμε κάτι γίνεται. Η σιγή ασυρμάτου είναι αυτή που με τρομάζει:
    "Μόνοι και απομονωμένοι κάτι αγράμματοι και ημιμαθείς επιμένουν να πιστεύουν πως δεν είναι στραβός ο γιαλός και πως όσο η παιδεία, η γνώση, η υγιής επιχειρηματικότητα, η διαφάνεια, η αξιοκρατία και η απόδοση δικαιοσύνης θα βρίσκονται υπό διωγμό από νόμους, εγκυκλίους και όργανα, η χώρα αυτή δεν έχει μέλλον γιατί η ηθική πτώχευση είναι χειρότερη από την οικονομική."
    Το υπογράφω. Καλησπέρα σε σένα, στην Καλαμάτα και στο παλιό φίλο μου το Μπάμπη, το Φυσικό και πρώην καπετάνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε ένα σχόλιο:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Powered By Blogger