Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Απορώ με μένα


Όλα πήγαιναν καλά. Πολύ καλά! Προοδεύαμε και μάλιστα είχαμε από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης! Και ξαφνικά προέκυψε μια ατυχία και όλα ήρθαν τα πάνω κάτω. Αλλά παρόλο που μας επιτίθενται κάτι κερδοσκόποι θα τα καταφέρουμε με λίγες θυσίες.
Αρκεί να αυξήσουμε την φορολογία και να ψαλιδίσουμε λίγο τους ψηλότερους μισθούς. Και τότε, σαν από θαύμα, θα εξαφανιστούν οι κερδοσκόποι, θα αρχίσουμε να παράγουμε από βιολογικά λαχανικά μέχρι πράσινα αυτοκίνητα και οι τουρίστες μας θα απολαμβάνουν τις καλύτερες υπηρεσίες στον κόσμο.
Όλα αυτά γιατί τα παιδιά μας μεγαλώνουν σωστά και προετοιμάζονται για το μέλλον σε υπέροχα προοδευτικά σχολεία με δασκάλους τέλεια καταρτισμένους και πλήρως αφοσιωμένους στο λειτούργημα τους. Γιατί τα πανεπιστήμια μας είναι κυψέλες μάθησης και έρευνας, μακριά από κάθε κομματικό ανταγωνισμό. Γιατί έχουμε ένα κρατικό μηχανισμό που είναι αποτελεσματικός και αδιάφθορος. Γιατί οι πολίτες αυτής της χώρας αισθάνονται ασφαλείς κάτω από το άγρυπνο μάτι της αστυνομίας και υπό τον έλεγχο μιας αδέκαστης δικαιοσύνης.
Γιατί η ποιότητα της δημοκρατίας μας είναι εξαιρετική μέσα και έξω από τα κόμματα (τα οποία ενδιαφέρονται μόνο για το καλό της χώρας) και έχουν εκλείψει προ πολλού οι πελατειακές σχέσεις. Γιατί τέλος είμαστε μια κοινωνία πολιτών χωρίς αυταπάτες, σύνδρομα και αγκυλώσεις, με υψηλότατο επίπεδο παιδείας και πολιτισμού -- απλά οι άλλοι είναι κουτόφραγκοι --. Πως να μην πάμε μπροστά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε ένα σχόλιο:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Powered By Blogger